ထိုင္းနိုင္ငံတ၀န္း ေရာင္းခ်ေနတဲ့ ငံျပာရည္ အမ်ားစုမွာ တာ႐ွည္ခံေအာင္သံုးထားတဲ့ ဓာတုပစၥည္း ပါ၀င္မႈအဆင့္ဟာ စားသံုးဖို့ ေဘးအနၱရယ္ကင္း႐ွင္းေရး စံခ်ိန္မမီဘူးလုိ့ ေလ့လာေတြ့႐ွိခ်က္တခုကို ကိုးကားျပီး ထုိင္းနိုင္ငံထုတ္ သည္ေနး႐ွင္းသတင္းစာမွာ ေဖာ္ျပပါတယ္။
ထိုင္း ေဆးသိပံၸဌာနက နိုင္ငံတ၀န္းက ကုန္တိုက္ေတြနဲ ့ေဈးေတြမွာေရာင္းခ်ေနတဲ့ ငံျပာရည္နဲ့ ေရာထားတဲ့ စားေသာက္ကုန္ေတြရဲ့ အရည္အေသြးကို စစ္တမ္းေကာက္ရာမွာ အခုလို ေတြ႐ွိခဲ့တာပါ။
ျပီးခဲ့တဲ့ ေဖေဖာ္၀ါရီကေန မတ္လအတြင္း ငံျပာရည္ ထုတ္လုပ္တဲ့ကုမၸဏီ ၁၁၈ ခုက ငံျပာရည္ နမူနာ ၄၇၁ မ်ဳိးကို စစ္ေဆးခဲ့တာပါ။
ေလ့လာခ်က္အရ ငံျပာရည္ရဲ့အရည္အေသြးဟာ ေဈးနႈန္းအေပၚ မူတည္ေနတာမဟုတ္ဘဲ ေဈးၾကီးတဲ့ ငံျပာရည္မွာေရာ ေဈးေပါတဲ့ ငံျပာရည္မွာပါ ေဘးအနၱရယ္ကင္း႐ွင္းေရး စံခ်ိန္မမီတာ ေတြ့ရတယ္လို့ ဆိုပါတယ္။
ငံျပာရည္ ၆၃ ဒဿမ ၈ ရာခိုင္နႈန္း နဲ့ ငံျပာရည္အေရာ ၃၇ ဒဿမ ၁ ရာခုိင္နႈန္းကေတာ့ ေဘးကင္းလံုျခံု စိတ္ခ်ရတယ္လို့ ဆိုပါတယ္။
အစားအစားနဲ့ ေဆး၀ါးထိန္းခ်ဳပ္ေရးဌာန တာ၀န္႐ွိသူေတြကေတာ့ နိုင္ငံတ၀န္းမွာ႐ွိတဲ့ ငံျပာရည္ ထုတ္လုပ္သူေတြကို စစ္ေဆးမွာျဖစ္ျပီး စံမမီတာေတြ့ရင္ တရားဥပေဒအရ ခ်က္ခ်င္း အေရးယူေဆာင္႐ြက္မယ္လို့ ေျပာပါတယ္။
No comments:
Post a Comment