Friday, December 23, 2011

အေကာင္းဆုံး ထမင္းခ်က္နည္း ၊၊ ေရေသာက္တဲ့အခါ သတိျပဳပါ

Wednesday, December 21, 2011

အေကာင္းဆုံး ထမင္းခ်က္နည္း

အေကာင္းဆုံး ထမင္းခ်က္နည္း
အေကာင္းဆုံး ထမင္းခ်က္နည္းဟာ ဆင့္ထဲမွာ ဘုံပုိင္ထဲက ဘုံပုိင္ေရ ကုိ မထည္႔ဘဲ ေရေနြးထည္႔ျခင္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဘာျဖစ္လုိ႔လဲ ဆုိေတာ႔ ဘုံံပုိင္ေရထဲမွာ မ်ားေသာအားျဖင္႔ ကလုိရင္းဓါတ္ေငြ႔ ပါ၀င္လုိ႔ ထမင္းခ်က္တဲ႔အခါ ဆန္ထဲမွာ ပါတဲ႔ ဗီတာမင္ ဘီ-၁ ကုိ ပ်က္ျပယ္ေစတတ္တယ္။

ေရေနြးနဲ႔ထမင္းကုိခ်က္တယ္ဆုိရင္ေတာ႔ ဗီတာမင္ ဘီ-၁ကုိ ထိန္းသိမ္း ထားနုိင္ပါတယ္။ တကယ္လုိ႔ ထမင္းသုိးသြားရင္ ထမင္းေပၚမွာ ေပါင္နမုန္႔ေဘးသား တစ္ခ်ပ္ကုိ ထည္႔လုိက္ပါ။

ထမင္းအုိးကုိ စေလာင္းဖုံးနဲ႔ ၅-မိနစ္ေလာက္ ဖုံးထားပါ၊ ၅-မိနစ္ျပီးေတာ႔ ေပါင္မုုန္႔ရဲ႔ေဘးသားဟာ အဲဒိသုိးန႔ံကုိ စုပ္္ယူသြား္ပါလိမ္႔မယ္။


ေရေသာက္တဲ့အခါ သတိျပဳပါ

နံနက္ ေစာေစာအိပ္ရာထျပီးေတာ႔ ေရ တစ္ခြက္ကုိ အရင္ေသာက္လုိက္ပါ၊
အဲဒါဟာ ေက်ာက္တည္ေရာဂါကုိ ၾကိဳတင္ကာကြယ္နုိင္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္ ေရ အနည္းဆုံး ၈-ခြက္ေသာက္သင္႔တယ္။
ေန႔စဥ္ ေရ ၁၀-ခြက္ေသာက္ရင္ ဆီးအိမ္ကင္ဆာျဖစ္မွုကုိၾကိဳတင္ကာကြယ္နုိင္တယ္။
ေန႔ခင္းမွာ ေရမ်ားမ်ားေသာက္ျပီး ညမွာေတာ႔ ေရနည္းနည္းေသာက္ပါ။

ညအခ်ိန္မွာေတာ႔ ေေရေနြးၾကမ္းကုိ မေသာက္သင္႔ပါဘူး။
ဖ်ားနာတဲ႔အခါမွာလည္း ေရေနြးၾကမ္း မေသာက္သင္႔ပါဘူး။
အစာအိမ္ေရာင္နာေရာဂါသည္ေတြက ေရေနြးၾကမ္း မေသာက္သင္႔ဘူး။
အမ်ိဳးသမီးမ်ား မီးယပ္လာခ်ိန္မွာလည္း ေရေနြးၾကမ္း မေသာက္သင္႔ဘူးတဲ႔။
ဘာမွမစားဘဲနဲ႔ ေရေနြးၾကမ္း မေသာက္သင္႔ပါဘူး။

No comments: