Tuesday, October 4, 2011

တိုင္းရင္းသားရုိးရာဟင္းလ်ာမ်ားႏွင့္ စားဖြယ္ခဲဖြယ္မ်ား ခင္းက်င္းၿပ

ဒီကေန႕ ၀၁-၁၀-၂၀၁၁ေန႕၊ မနက္ (၁၂)နာရီအခ်ိန္မွာ တိုင္းရင္းသားရုိးရာ ဟင္းလ်ာမ်ားနဲ႕ စားဖြယ္ေသာက္ ဖြယ္ေတြကို ခင္းက်င္းၿပသခဲ့ၾကပါတယ္။

UNHCR ရုံး၊ စားေသာက္ေဆာင္မွာ စားေသာက္ဖြယ္ရာ ခင္းက်င္းၿပသတဲ့ပြဲမွာ ကခ်င္၊ ကရင္နီ၊ ကရင္၊ ခ်င္း၊ မြန္၊ ရွမ္းစတဲ့ တိုင္းရင္းသား(၆)ဖြဲ႕က ပါ၀င္ၿပသခဲ့ပါတယ္။

ဒီၿပသပြဲအၿပီးမွာ ၿမန္မာတိုင္းရင္းသားတို႕ရဲ႕ ရုိးရာဟင္းလ်ာနဲ႕ စားဖြယ္ေသာက္ဖြယ္နဲ႕ပတ္သက္တဲ့ ခ်က္ၿပဳတ္နည္းေတြကို မေလးရွားမွာ ၿဖန္႕ခ်ီဖို႕ စာအုပ္ထုတ္ေ၀သြားမွာ ၿဖစ္ေၾကာင္းလည္း သိရပါတယ္။

ၿပသပြဲကို တက္ေရာက္လာၾကတဲ့ UN အရာရွိမ်ားနဲ႕ NGO တာ၀န္ရွိပုဂၢဳိလ္ေတြက ရွမ္းရုိးရာ သေဘာၤ သီးေထာင္း၊ ကရင့္ရုိးရာ တာလေပါ့ဟင္းလ်ာနဲ႕ ငါးပိေထာင္း၊ မြန္လူမ်ဳိးတို႕ရဲ႕ မုန္႕ဟင္းခါး၊ ကခ်င္ထမင္းေပါင္း၊ ကရင္နီ မုန္႕ဖက္ထုပ္နဲ႕ ခ်င္းရုိးရာ စားေသာက္ဖြယ္ရာေတြကို ၿမိန္ရည္စြာနဲ႕ ၿမည္းစမ္း စားေသာက္ၾကတာကိုလည္း ေတြ႕ၿမင္ခဲ့ေၾကာင္း ၿပပြဲ တက္ေရာက္သူ ကရင္အဖြဲ႕က ဆိုပါတယ္။

ကရင္အဖြဲ႕မွ ၿပသေနစဥ္
ခရုတာလေပါ့ဟင္းနဲ႕ တြဲဖက္ငါးပိေထာင္း၊ တို႕စရာမ်ား
သွ်မ္းရုိးရာ သေဘာၤသီးေထာင္းႏွင့္ အၿပင္အဆင္
ခ်င္းမိန္းမပ်ဳိႏွင့္ စားဖြယ္ခဲဖြယ္မ်ား
ကရင္နီတို႕ရဲ႕ ရုိးရာ
ကခ်င္တိုင္းရင္းသားတို႕ရဲ႕ ရုိးရာဟင္းလ်ာမ်ား
ဟသာၤတို႕ရဲ႕ ရုိးရာ

No comments: